nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

La Comissió decideix restrigir els seus poders mentre estigui en funcions

L'Executiu demana que se'l substitueixi al més aviat possible

La Comissió Europea decidí ahir a Brussel·les, després de la dimissió col·lectiva dels seus membres en la matinada de dimarts, «restringir els seus poders» fins que es nomeni el nou col·legi de comissaris encara que, així com estableix el Tractat de la Unió, «garantint el funcionament normal» de l'Executiu comunitari amb la resta de les institucions en plena negociació de l'Agenda 2000.

Els comissaris demanen que se'ls substituexi al més aviat possible, encara que no creuen que pugui ser a la cimera de Berlín, i recorden que el procediment, amb el tràmit parlamentari, és molt llarg. El canceller alemany, Gerhard Schröeder, acabarà demà la seva ronda de capitals per cercar acords sobre la crisi de l'Executiu amb la resta dels caps d'Estat i de Govern.

Això significa que la Comissió es continuarà ocupant mentre estigui en funcions de la gestió i aplicació de la legislació comunitària i continuarà complint les seves obligacions institucionals, però renuncia a adoptar noves iniciatives polítiques.

«Encara que la Comissió hagi dimitit no té perquè bloquejar-ho tot», assenyalà en roda de premsa el comissari de la Competència, Karel Van Miert, després que el Col·legi dimissionari adoptàs una declaració en la qual expressaven els seus membres que «no tenim intenció ni desig de continuar en funcions més temps del necessari». Per aquest motiu demanaven als estats membres «que nomenin el més prest possible una nova comissió seguint els procediments del Tractat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris