cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

La delegació albanokosovar acusa els serbis de bloquejar el procés de pau

Mentrestant, es llança una ordre d'arrest contra el cap dels representants

La delegació albanesa en les conversacions per a Kosovo acusà ahir els serbis de «endarrerir i bloquejar el procés de Pau per a la província amb l'excusa de revisar tot el projecte», a través del seu portaveu, Verton Surroi. Surroi va fer aquestes declaracions a la sortida del Centre de Conferències Internacionals (CCI) de París, on es reprengueren les negociacions convocades pel Grup de Contacte per a l'Exiugoslàvia.

La delegació albanesa va ser informada ahir dels diversos avanços sobre la posada en pràctica de l'acord d'autonomia que firmaren despús-ahir. A més, els kosovars es reuniren amb els responsables de l'OTAN per tractar aspectes militars, i amb alts responsables de la Unió Europea per abundar en la reconstrucció del desenvolupament econòmic de la província.

A pesar d'aquests avanços, continuen registrant-se divisions en el si de la part albanokosovar. De fet, el comandament de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo (EAK) criticà ahir els negociadors kosovars presents a París, reprovant-los cercar un «compromís» en lloc d'optar per la continuïtat de la lluita armada. «Aquestes persones estan disposades a tot tipus de compromís per presentar-nos-el com una de les seves grans victòries, ja que no són els seus fills els que han mort demanant-los que lluiten fins a la llibertat total de Kosovo», segons indicà el comandament de l'EAK per a la «zona operacional de Lab», en un comunicat publicat pel diari Koha Ditore.

La regió de Lab, prop de Podujevo, és d'on és originari Adem Demaçi, cap de la delegació albanokosovar a París i un «falcó» de l'EAK que dimití a començament de març de les funcions de representant polític de l'EAK després d'haver-se oposat a l'acceptació de l'acord de Pau amb Belgrad. Precisament contra Demaçi va ser llançada ahir una ordre d'arrest internacional per les autoritats iugoslaves, que en demanen l'arrest i extradició, segons anunciaren fonts oficials iugoslaves.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris