cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Ponç Pons parlà de Pessoa i els seus heterònims en el cicle de Sa Nostra

C.C. Palma.
Amb la conferència «La poesia dels poetes de Pessoa», el menorquí Ponç Pons tractà la presència de Pessoa en poetes heterònims com Alberto Coerio, Reys o Àlvaro de Campos. La seva intervenció al cicle que l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra dedica a «Pessoa i la Modernitat», oferida ahir al vespre, es va caracteritzar per la gran documentació amb què Pons, gran coneixedor de les literatures francesa i portuguesa, donava suport a les seves explicacions.

En el decurs de la conferència, Pons llegí poemes de Pessoa i d'aquests heterònims, que donaren peu a nombrosos comentaris, i recalà en la relació amorosa del poeta amb Ofelia Queirós, l'únic amor atribuït a Pessoa. En aquest punt, Pons apuntà diverses teories sobre les motivacions que portaren a la fi d'aquesta relació, especialment al retorn de la mare del poeta de Sud-amèrica.

D'altra banda, també es deturà en un altre aspecte determinant de la veu poètica de Pessoa, com és el trauma de perdre el pare amb només cinc anys, que es trasllueix en la seva poesia en la mitificació del món perdut de la infantesa. Narrador, autor de contes infantils, i traductor, Pons va ser premiat al 1989 amb el Cavall Verd per Quatre poetes portuguesos i candidat al Premi Nacional de Literatura.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris