cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Entre 3 i 5 anys de presó per als quatre dissidents jutjats a l'Havana

El Tribunal Provincial de l'Havana condemnà ahir els quatre dissidents cubans més importants a penes d'entre tres anys i mig i cinc de presó, segons informaren els serveis informatius de la televisió cubana.

Vladimiro Roca Antúnez, fill de Blas Roca, un dirigent històric del governant Partit Comunista (PCC), va ser condemnat a cinc anys de presó, un menys del que sol·licità la fiscal, Edelmira Pedriz. De la seva banda, René Gómez Manzano i Félix Bonne Carcacés reberen condemnes de quatre anys de presó, també un menys que la petició fiscal, mentre que l'única dona del grup, Martha Beatriz Roque, va ser condemnada a tres anys i mig.

«Encara que quan els danys ocasionats al país varen ser molt greus i el caràcter antipatriòtic dels fets molt greus, el tribunal s'atingué estrictament a les lleis vigents en el moment que varen ocórrer», va afegir el comunicat divulgat per la televisió. Els quatre dissidents, que integren el Grup de Treball de la Dissidència Interna, varen ser detinguts fa denou mesos i acusats de delicte contra la seguretat de l'Estat en relació amb el delicte de sedició. L'audiència contra el Grup dels Quatre es farà a porta tancada l'1 de març, sense accés de la premsa ni del cos diplomàtic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris