cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

Lafontaine adverteix Schröder que no dugui els socialdemòcrates a la dreta

La causa de la dimissió és el «mal joc d'equip» que ha ofert el Govern

L'exministre alemany de Finances, Oskar Lafontaine, advertí ahir al canceller Gerhard Schröder que no arrossegui massa el Partit Socialdemòcrata (SDP) cap a la dreta i li assenyalà que ha de recordar que «el cor no cotitza en la Borsa» i que «batega a l'esquerra».

Lafontaine, molt popular en el corrent d'esquerra de l'SPD, del qual fou president fins a la renúncia de dijous passat, va fer aquestes declaracions en un encontre amb periodistes de ràdio i televisió. Amb crítiques a la lleialtat de Schröder i a les seves capacitats de direcció, Lafontaine explicà que la seva decisió de renunciar a ambdós càrrecs va ser dictada pel «mal joc d'equip» dins del Govern.

L'exministre, continuant la metàfora esportiva, va assenyalar que «el joc d'equip exigeix que els uns tenguin en compte els altres, que la gent es doni suport, fins i tot en públic, i que l'esperit d'equip impregni la tasca governamental».

Com a únic exemple del desacord en el si del gabinet, Lafontaine cità la reforma fiscal. «Quan davallàrem els imposts de les petites i mitjanes empreses en cinc mil milions de marcs (uns 420.000 milions de pessetes), l'equip es demana si feim una política dirigida contra la indústria», lamentà. En referència al paper de Schröder en la seva dimissió, l'exministre es negà a incriminar-lo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris