lluvia ligera
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

El president txetxè ofereix a Moscou un espai comú a canvi de la independència

El president de Txetxènia, Aslan Maskhadov, oferí ahir al Govern rus compartir «un espai comú econòmic, fiscal i de defensa» a canvi que Moscou reconegui la independència d'aquesta república nord-caucàsica.

«Reiteram el dret del poble (txetxè) a l'existència, la seguretat i les garanties internacionals», digué Maskhadov davant la reunió que té previst mantenir pròximament amb el primer ministre rus, Ievgueni Primakov. L'entrevista, per a la qual oficialment no hi ha data ni lloc decidits, es prepara enmig d'un gran silenci i d'una nova onada de tensió a la zona després del segrest del general rus Guennadi Shpigún de fa deu dies a Grozni.

Ahir la reunió va ser en suspens, després que el servei de premsa de Maskhadov afirmàs que el dirigent txetxè sols estava disposat a asseure's amb el president rus, Boris Ieltsin, a causa del «desinterès de Primakov». Aquestes declaracions varen ser matisades més tard per Maskhadov: «Si Ieltsin no es pot reunir a curt termini per les circumstàncies actuals (l'hospitalització), estic disposat a fer-ho amb Primakov».

El segrest de Guennadi Shpigun, que dirigí un dels camps de presoners de més tenebrosa fama durant la guerra que enfrontà Rússia i els independentistes txetxens entre el 1994 i el 1996, va fer renéixer la psicosi de conflicte els proppassats dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris