cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Onze tècnics treballen en la diagnosi dels mals que afecten la Llonja

Les proves de l'equip de Gloria Alcázar estan encaminades a la redacció del projecte base de rehabilitació

La primera passa perquè la Llonja recuperi l'esplendor que la caracteritzà en la seva antigor ja s'ha fet. Un grup d'onze tècnics vinguts de Madrid i encapçalats per l'arquitecta Gloria Alcázar fa feina per detectar els danys de l'edifici i els millors sistemes per a la seva rehabilitació. Sobre les dades que s'extreguin de les proves realitzades a les distintes superfícies de l'edifici, l'arquitecta elaborarà el projecte base de restauració de la Llonja, eina bàsica per poder treure a concurs la restauració de l'edifici.

Segons explicà Alcázar, «una de les coses que criden més l'atenció és que en un edifici homogeni com aquest ens trobam amb problemàtiques ben diverses i distintes depenent de la part en la qual ens movem. Així mateix, també s'ha de destacar que aquestes problemàtiques necessiten tractaments diferents. Precisament, estam intentant descobrir quina és la millor».

Els tècnics del Ministeri de Foment han centrat la seva tasca en diverses anàlisis i estudis previs sobre la Llonja i elaboració de propostes de tècniques de restauració. Així mateix, s'ha fet un càlcul estructural i estudi de fissures a través del qual se seleccionen els mètodes de neteja més adequats. «En el cas d'aquest edifici també és molt important tenir en compte la presència d'elements policromats i de grafits», explicà Alcázar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris