lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Dimiteix el ministre d'Hisenda alemany, Oskar Lafontaine

Davant la primera crisi de Govern, Schroeder anunciarà avui els successors

El canceller alemany, Gerhard Schroeder, afrontà la seva primera i greu crisi de Govern en anunciar-se ahir, de manera inesperada, la dimissió d'Oskar Lafontaine dels seus càrrecs de ministre de Finances i president del Partit Socialdemòcrata (SPD).

L'anunci, efectuat per Lafontaine, de 55 anys, suposa, segons la majoria d'observadors, el final d'un torcebraços polític que l'ha enfrontat amb el canceller des de fa molt de temps i que en el breu període de Govern s'han anant accentuant de manera notòria.

Menys de cinc mesos després de la presa de possessió de la coalició de l'SPD amb els Verds, l'abrupta sortida de Lafontaine, home fort del partit, suposa un gir espectacular i no exempt de perill per a Schroeder i el seu govern.

Les diferències entre Schroeder "que representà el Nou Centre amb el qual guanyà les eleccions" l'SPD i la postura més a l'esquerra de Lafontaine han duit durant el primer període governamental a nombrosos malentesos i contradiccions en la política governamental.

De la seva banda, Schroeder, clarament afectat per la dimissió, assumeix ara el doble repte de nomenar successors en ambdós càrrecs clau per salvar la crisi. En la seva primera compareixença davant els mitjans de comunicació alemanys i internacionals després de conèixer-se la notícia, Schroeder, anuncià que les màximes instàncies de l'SPD i de la coalició governant amb els Verds decidiran avui en sengles reunions els qui succeiran el dimitit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris