cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Els Quinze volen ajornar l'entrada en vigor de les reformes agrícoles

Cerquen un acord que salvi les negociacions sobre l'Agenda 2000

Els ministres d'Agricultura comencen a plantejar-se cada vegada més seriosament la idea d'ajornar l'entrada en vigor d'algunes de les reformes recollides en el paquet agrícola, com la del sector lacti al 2003, per poder aconseguir finalment un acord en el si del Consell d'Agricultura que salvi la negociació de l'Agenda 2000. Espanya no rebutja aquesta possibilitat sempre que es produeixi «ja» un augment de quota de llet sensible per als productors espanyols, en dos trams.

La ministra espanyola d'Agricultura, Loyola de Palacio, declarà que l'increment de la quota de producció de llet «es podria plantejar en dues etapes però hauria de preveure des del primer any una xifra important per poder començar a resoldre problemes que són urgents». Una cosa similar al que opina Itàlia, que afirma que «Espanya hauria d'estar-nos agraïda per aconseguir una reforma que la beneficia».

La ministra afrontà la negociació incialment amb la reivindicació del milió de tones i la presidència ha proposat en el seu darrer compromís 550.000 tones, que «pot ser una quantitat». Loyola de Palacio insisteix que la prioritat en aquest sector és un augment de quota «que mereixi la pena». De moment, la ministra no vol donar xifres sobre com es podria distribuir l'augment de la quota en dues etapes, «no acceptaré cap xifra fins que no vegi el conjunt».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris