lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Miquel Martí i Pol, Medalla d'Or de la Generalitat

El consell executiu de la Generalitat aprovà ahir concedir al poeta Miquel Martí i Pol la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, distinció instituïda l'any 1978 i atorgada per primer cop al pintor Joan Miró. En el decret de concessió, signat per Joan Maria Pujals i Jordi Pujol, es destaca que l'escriptor «ha demostrat saber connectar sempre amb gent de tots els estrats, edats i condicions, i mantenir la poesia com a vertader gènere popular».

La distinció de la Medalla d'Or de la Generalitat, només concedida a 31 personalitats i una institució, afegeix Martí i Pol a un llistat conformat per noms com Pau Casals, Josep Pla, Salvador Espriu, J. V. Foix, Salvador Dalí i Antoni Tàpies, entre d'altres.

La producció literària de Martí i Pol, condecorat amb la Creu de Sant Jordi el 1983 i Premi Nacional de Literatura l'any passat, consta de més de 20 llibres de poemes i 11 antologies, a més d'obra narrativa i traduccions d'autors diversos. La distinció de la Generalitat coincideix amb els actes de celebració de l'Any Martí i Pol, amb motiu del seu 70è aniversari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris