nubes rotas
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
15°

Melià, Dolç i Martorell rebran avui les medalles d'or de la Comunitat

El Dia de les Illes Balears encara no ha acabat. Avui el president del Govern balear, Jaume Matas, farà entrega de les medalles d'or de la Comunitat, que enguany seran per a Josep Melià, Miquel Dolç (a títol pòstum) i Antoni Martorell.

L'acte es desenvoluparà a partir de les 20'15 hores a la Llonja.
El guardó a Melià li serà atorgat «per la seva trajectòria com a advocat, escriptor, periodista i polític». De Miquel Dolç es reconeixerà «la seva tasca com a poeta, filòleg, humanista i traductor», mentre que Martorell serà reconegut pel seu treball «com a religiós i músic».

Els guardonats rebran la medalla d'or de la Comunitat de mans del president Matas.
En el cas de Josep Melià i Antoni Martorell, el guardó s'afegeix als reconeixements recents de què han estat objecte tant l'un com l'altre. A més de rebre la Gran Creu del Mèrit Civil i la Creu de Sant Jordi, l'humanista Josep Melià va ser investit doctor honoris causa per la UIB el passat octubre. Llicenciat en dret i periodisme, la seva trajectòria el vincula intensament a l'activitat política. A banda d assaigs polítics, poemaris, reculls de narracions, i articles periodístics, ha publicat diversos estudis de caràcter històric sobre la cultura i la ideologia dels mallorquins, com Els mallorquins, el primer assaig de caràcter nacionalista. L'organista i compositor Antoni Martorell Miralles va ser homenatjat amb el premi Josep M. Llompart a la darrera edició dels premis 31 de Desembre, que organitza l'Obra Cultural Balear. Religiós i músic, va centrar-se especialment a la música sacra.

Miquel Dolç i Dolç, desaparegut ara fa cinc anys, serà homenatjat pòstumament amb el guardó. Expert comentador del corpus virgilià, la seva trajectòria en l àmbit de les lletres destaca especialment per les nombroses traduccions al català de texts llatins i portuguesos. La seva obra poètica es concreta en corpus com Imago mundi o L'ombra que s'allarga.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris