cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

Franca i Alemanya cerquen alternatives al cofinançament de la PAC

Els ministres d'Agricultura d'Alemanya i de França acordaren ahir cercar alternatives al cofinançament de la Política Agrícola Comuna (PAC), informà ahir el ministre alemany d'Agricultura, Karl Heinz Funke. Però el ministre alemany d'Afers Exteriors, Joschka Fischer, afirmà ahir a Brussel·les, davant periodistes alemanys, que «aquestes afirmacions són evidentment una interpretació pròpia del ministre Funke».

Funke i el seu col·lega francès, Jean Glavany, s'entrevistaren ahir a Colonya hores abans que començàs el Consell de Ministres d'Agricultura de la Unió Europea que ha de negociar el paquet agrícola de l'Agenda 2000.

El ministre alemany d'Agricultura subratllà que la meta de l'estabilització de les despeses agrícoles s'haurà d'aconseguir amb altres alternatives diferents al cofinançament.

Glavany, de la seva banda, afirmà que l'acord amb Funke és una «bona passa» per a França ja que el Govern francès sempre ha estat en contra del cofinançament.

El Govern alemany defensà fins el moment en les negociacions agrícoles de l'Agenda 2000 el model del cofinançament de part de les ajudes directes a l'agricultura, amb el fi de reduir els seus pagaments a les arques de Brussel·les.

El ministre francès de Afers Europeus, Pierre Moscovici, afirmà que la passa de Bonn d'aparcar el finançament de la PSC era positiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris