algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Editen l'estudi històric «Menorca de mano en mano»

Miquel Olives Riudavets, de 82 anys, és l'autor dels texts i dibuixos del llibre titulat Menorca de mano en mano que acaba de publicar a la col·lecció Menorca. En la introducció, l'autor explica que aquest llibre «complementa el que es va publicar sota el títol 5.000 años en cosas de Menorca, i en particular la primera part dedicada als dominadors de l'Illa».

En aquest treball, Olives analitza els distints pobles, cultures i civilitzacions que han deixat empremta a Menorca: argàrics, talaiòtics, fenicis, grecs, cartaginesos i romans, vàndals, bizantins, normands, islamites, catalanoaragonesos i castellans.

També comenta les vicissituds del segle XVIII, a partir del Tractat d'Utrech, amb les tres dominacions britàniques, la dominació francesa i la conquesta espanyola de Menorca, acabant amb l'annexió definitiva a Espanya per la Pau d'Amiens el 1802.

L'estudi inclou setze mapes que, segons explica l'autor, «es presenten a tot color amb alguna dada més, acompanyats dels seus corresponents temes de forma concisa però suficient per donar una idea generalitzada de les efemèrides principals ocorregudes a la nostra Illa en el decurs dels cinquanta segles de la seva prehistòria i història, sense necessitat d'haver de dedicar-li llargues hores».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris