cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Vist per a sentència el judici contra els quatre opositors al Govern cubà

Les autoritats alliberaren cent persones arrestades el cap de setmana

Després de passar a la presó més d'any i mig sense judici, quatre dissidents cubans esperen ara la sentència d'un tribunal, que ha d'anunciar-se abans de dotze dies, mentre continuen detingudes algunes desenes d'opositors.

Les autoritats posaren en llibertat o aixecaren l'arrest domiciliari a algunes de les més de cent persones que foren arrestades en tota l'illa des del cap de setmana passat, digueren fonts d'organitzacions defensores dels drets humans.

Fonts de la dissidència digueren que un dels detinguts és Osvaldo Payá, líder del Moviment Cristià d'Alliberament.
Les fonts manifestaren que els arrests es produïren per evitar manifestacions davant el judici als dissidents Marta Beatriz Roque, Vladimiro Roca, Félix Bonné i René Gómez Manzano. «Evidentment es nota un enduriment per part de les autoritats i creim que hi ha una tornada enrere», digué ahir Gerardo Sánchez, president en funcions de la il·legal «Comissió Cubana de Drets Humans i Reconciliació Nacional» (CCDHRN). «Estam preocupats pel futur», manifestà Sánchez.

Vuit dones dissidents que havien estat conduïdes a una unitat policíaca a l'Havana ja estan en llibertat, igual que l'opositor Reynaldo Cosano Allén, del grup «Coalició Democràtica Cubana». Altres fonts dissidents confirmaren l'aixecament de l'arrest domiciliari a quasi la totalitat dels opositors que en nombre d'uns 60 es trobaven en aquesta situació, d'acord amb una llista parcial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris