cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Els nous títols de Proa, al mercat

C.C. Palma.
Novel·les inèdites, traduccions al català, poesia i assaig compten entre les novetats que tot just ha llançat al mercat l'editorial catalana Proa. De nit, sota les estrelles és la darrera novel·la de Jordi Coca, guanyador del Ciutat de Palma ara fa tres anys i traductor d'obres tan complexes com la de Maeterlink i Matsuo Basho. En aquesta ocasió viatja al segle de Pèricles i mostra les entranyes d'una societat malmesa pels negocis de la guerra.

El cel de l'infern és el debut del poeta i crític David Castillo a la novel·lística. S'hi narra, amb ritme i acció d'una novel·la d'aventures, l'epopeia d'un somni idealista ambientat a la clandestinitat i la revolució sandinista. Un altre debut és el d'Albert Roca, que entra per primer cop al món de la publicació amb el recull de contes Galeries subterrànies.

A banda de texts originals, l'oferta de Proa inclou les traduccions de La campana de vidre, l'única novel·la de la poetessa Sylvia Plath; d'Entrevista amb el vampir, el best-seller d'Anne Rice; i d'Els pous de Betlem, de Jabra Ibrahim Jabra, traduït simultàniament a l'alemany, l'anglès, castellà, francès, suec, italià, neerlandès i català.

D'altra banda, dins la col·lecció de poesia L'Óssa Menor s'ha publicat el poemari L'instant etern, d'Enric Sòria, guanyador del premi Carles Riba a la darrera edició. Així mateix, han sortit també al mercat La concubina del rei, selecció de contes de Les mil i una nits, a més de Per què no engeguem la política del periodista Francesc-Marc Àlvaro, prologat per Manuel Vázquez Montalbán.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris