cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 26°
28°

«Cèltia», viatge de Jaume Canyelles i Joan Ribas al món simbòlic celta

Avui s'inaugura la seva primera mostra conjunta en els rentadors del Jonquet

Aquesta és la primera exhibició conjunta dels dos artistes.

25-12-2016 | A.Sepúlveda
Per primera vegada, l'escultor Jaume Canyelles i el pintor Joan Ribas han unit procés de creació i obra per donar forma a un propòsit comú: penetrar en el món simbòlic celta i plasmar-ne la lectura pròpia. El resultat és Cèltia, una mostra homogènia en què l'art ancestral dels celtes adquireix un alè de vida renovada.

Cèltia, organitzada per l'Ajuntament de Palma, serà inaugurada avui a les vuit del vespre. Instal·lada al reduït espai dels rentadors del Jonquet, l'exposició reuneix un bon nombre de treballs realitzats per un i altre artistes, en què es manifesta la gran preparació i documentació que requeria la sèrie.

Jaume Canyelles, que habitualment exerceix com a dissenyador de mobiliari, ha aconseguit transmetre l'ancestralitat en peces de caràcter rústic, treballant els materials, ferro i pedra, que són habituals a la seva creació. Les escultures, en les quals apareix amb insistència el símbol celta de les espirals, com a representació de la vida i els seus cicles, són harmonioses, i, principalment, imaginatives. Com les escultures de Canyelles, les obres de Joan Ribas evidencien ser plasmacions d'una lectura personal dels motius cèltics. Entre la documentació emprada, l'artista destacà principalment el Llibre de Kells, atès que moltes de les il·lustracions en miniatura que hi apareixen han estat models per a les pròpies pintures.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris