cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

Tensió entre Quebec i Ottawa per la indepedència

Després de setmanes de tranquil·litat en les relacions entre Quebec i el Govern de Canadà, la tensió tornà a pujar fins el punt que el primer ministre quebequès, Lucien Bouchard, afirmà que les relacions amb Ottawa estan «en un carreró sense sortida».

Durant una reunió del Partit Quebequès (PQ) en la qual s'anuncià que es destinarà devers 660.000 dòlars (quasi cent milions de pessetes) a estudiar les opcions independentistes, Bouchard es dirigí als periodistes presents dient que «els quebequesos saben que les relacions entre Quebec i Ottawa estan en un carreró sense sortida».

Les paraules del líder quebequès marquen el punt de màxima tensió de la darrera crisi entre el territori francòfon i el Govern central canadenc que començà fa dues setmanes quan Quebec va ser l'únic territori de Canadà que es negà a firmar el pacte interprovincial, conegut com «unió social».

Però ha estat el nou pressupost federal, presentat la semana passada pel Ministeri d'Economia, la gota que ha fet vessar el tassó dels independentistes francòfons.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris