muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La Policia de Londres, acusada de racisme per l'assassinat d'un jove negre

Els sospitosos d'haver-lo mort estan en llibertat per greus mancances de la investigació

La Policia de Londres, acusada de racisme «institucionalitzat», és centre d'atenció després de conèixer-se un informe oficial que revela les graus mancances de la seva investigació sobre l'assassinat impune d'un jove de raça negra. L'informe revela que la població negra pateix molts més controls policíacs que la blanca i que es tem la Policia.

Stephen Lawrence tenia 18 anys quan va ser apunyalat per cinc al·lots blancs el 1993, mentre esperava tranquil·lament en una parada d'autobús de Londres. Però el procés de dos dels cinc sospitosos quedà avortat el 1993 per falta de proves, mentre que els altres tres varen ser absolts tres anys després, en no ser admeses les proves, segons un informe que es conegué ahir íntegrament.

El febrer de 1997, una nova investigació va conclure que Stephen Lawrence fou assassinat per «cinc joves blancs durant un atac racista totalment gratuït», encara que no nomena els agressors.

Els cinc joves, les fotos dels quals aparegueren a la premsa popular amb el qualificatiu d'«assassins», estan ara en llibertat. La seva actitud arrogant durant diverses fases del procés, en particular la seva persistent insolència en respondre «no ho record» a les múltiples preguntes dels jutges, sorprengueren la població i els mitjans de comunicació britànics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris