nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Trobat el primer exemplar complet de «La Celestina» de Fernando de Rojas

L'edició completa més antiga de La Celestina, que data de l'any 1507, ha estat trobada en un volum factici d'estranys impresos espanyols del segle XVI, procedent d'una biblioteca suïssoholandesa. La notícia de la troballa de l'original, que ha estat dipositat a la biblioteca toledana de Cigarral del Carmen, la va donar a conèixer el doctor Julián Martín Abad, cap de la secció de Manuscrits de la Biblioteca Nacional.

Fins ara, l'edició més antiga de què es disposava era la impressió de Burgos l'any 1499, custodiada a la Reial Acadèmia de la Història.
És a partir d'aquest exemplar, i d'altres edicions més tardanes, com la de Toledo al 1500 i de Sevilla al 1501, que s'han realitzat tots els estudis sobre aquesta obra atribuïda a Fernando de Rojas, clau a la transició de la literatura medieval a l'humanisme.

Al costat de la Tragicomedia de Calixto y Melibea, el volum conté la Historia del Conde Fernan González con la muerte de los Siete Infantes de Lara, una desconeguda edició de Juan del Encina, i un exemplar únic de Las Lecciones de Job de García Sánchez de Badajoz.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris