cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cent persones mortes en les revoltes pel dignatari xiïta

Els caces nord-americans tornaren a bombardejar territori iraquià

Devers cent persones moriren en les revoltes provocades per l'assassinat d'un dignatari xiïta iraquià, que continuaven ahir a Bagdad, i en el sud i el centre d'Iraq, obligant el Govern de Saddam Hussein a posar l'exèrcit en estat d'alerta màxima.

A primeres hores de l'horabaixa, el director de l'agència oficial iraquiana Ina va desmentir categòricament que s'haguessin produït motins a l'Iraq. «Les afirmacions d'alguns mitjans i d'algunes parts hostils a l'Iraq són inventades i falses», va dir als periodistes Udai al-Tai.

El Ministeri d'Informació organitzarà avui una gira perquè els periodistes visitin les províncies de Missan i Zi Qar, en el sud, «perquè verifiquin la situació en aqueixes dues províncies i en les localitats veïnes». Els enfrontaments d'ahir varen tenir lloc en alguns barris de Bagdad, així com en les ciutats de Nasiriya i Kerbala, en el sud, segons va informar a Teheran el cap de l'Assemblea Suprema de la Revolució Islàmica d'Iraq l'ajatolà Mohamad Baqer al-Hakim.

Caces nord-americans bombardejaren ahir el nord i el sud d'Iraq en resposta a una «provocació», segons va informar l'Exèrcit nord-americà. El bombardeig en el sud «va ser en resposta a dos avions» (iraquians) Mig 23 que entraven en la zona d'exclusió aèria en el sud» del país, va dir el major Joe LaMarca, portaveu del Comandament Central nord-americà a Tampa, a Florida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris