muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Govern pensa que l'assassinat de l'ayatollah vol causar sedició

L'Iraq estimà ahir que l'assassinat d'un alt dignatari xiïta divendres passat pretén provocar una sedició confessional, després del fracàs dels atacs nord-americans i britànics del mes de desembre passat.

L'ayatollah Mohammad Mohammad Sadek al Sadr fou assassinat divendres vespre juntament amb els seus dos fills a Najaf, a 170 km al sud de Bagdad.

A Amman, testimonis iraquians explicaren com les forces de seguretat de l'Iraq reprimiren amb duresa els disturbis que esclataren dissabte, hores després de l'anunci de l'atemptat, als afores de Bagdad i a Najaf, on l'ordre semblava haver-se restablert ahir.

A Damasc, l'oposició xiïta "Acció Islàmica (OAI)" anuncià que almenys 20 persones moriren durant els enfrontaments al barri de Sadam City, al nord de Bagdad i de majoria xiïta.

En un comunicat publicat a Damasc, l'OAI de Mohammad Taqi Modaressi indicà que «després de l'anunci de la mort del principal dignatari religiós xiïta a l'Iraq, centenars de milers de persones es manifestaren a Medinat al-Saura (Sadam City), amb banderes negres i crits de consignes contràries al règim» iraquià.

Mentrestant, l'Iraq afirmà que diversos ciutadans iraquians resultaren ferits en un nou atac d'avions «enemics», en al·lusió als aparells nord-americans i britànics, contra la zona d'exclusió aèria al sud del país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris