algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tres ministres grecs han de dimitir pel paper exercit en la detenció d'Ocalan

El president de Kenya també destitueix tres alts càrrecs implicats en el mateix afer

66148

L'exministre d'Exteriors seu darrere del primer ministre, Costas Simitis.

El primer ministre grec, Costas Simitis, va destituir ahir els tres ministres relacionats amb l'arribada a Grècia i posterior trasllat a Kenya del líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), Abdallah Ocalan, capturat i empresonat per Turquia.

Simitis va assumir la «responsabilitat política» de la crisi destituint el titular d'Afers Exteriors, Teodoros Pangalos; el d'Ordre Públic (Policia), Filipos Pecalnikos, i el d'Interior (serveis secrets), Alekos Papadopulos.

El portaveu del Govern grec, Dimitris Repas, informà que l'Executiu vol «treure l'aigua clara dels fets», més enllà de la responsabilitat dels seus ministres. Repas va insistir que Pangalos, el més encalçat dels ministres, «va fet tot el possible» per manejar un «afer que ell mateix no havia ocasionat», en al·lusió al moment previ de l'arribada a Grècia del líder del PKK, des d'on va ser conduït a Kenya i hostatjat durant dotze dies a la delegació hel·lènica de Nairobi.

Ocalan, després de perdre el refugi segur que durant més d'una dècada va tenir a Síria, país que l'octubre passat va ser amenaçat per Turquia perquè expulsàs el líder kurd, va provar fortuna a Europa.

El president de Kenya, Daniel Arap Moi, d'altra banda, va destituir ahir els caps del Servei d'Immigració, de la Policia i del Departament d'Investigacions Criminals, després de la captura d'Ocalan. Aquestes destitucions varen ser anunciades per la ràdio pública, que les va atribuir a la necessitat de realitzar un reajustament ministerial i dels alts càrrecs públics. El cap de la diplomàcia kenyana, Bonaya Godana, no va ser destituït.El cap d'Immigració, Franck Kwinga, que ocupava aquest càrrec des del 1963, va reconèixer que els seus serveis executaren l'ordre d'expulsió d'Ocalan presa pel Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris