nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Vint-i-tres jaciments arqueològics de Mallorca ja estan senyalitzats

El pla de difusió del patrimoni del Consell comença a mostrar els seus fruits

94786

Pons i Sampol en la visita d'ahir a Son Fornés, a Montuïri.

J. R.

El Pla de senyalització del patrimoni arqueològic aprovat pel Consell Insular de Mallorca el passat abril comença a mostrar els seus fruits. El projecte de realització d'itineraris pels jaciments i els monuments patrimonials de l'Illa ha quallat en l'aprovació dels plafons informatius que senyalitzaran «in situ» els principals nuclis, dels quals vint-i-tres ja han estat col·locats.

A la fase inicial del pla de senyalització s'han configurat tres rutes arqueològiques, corresponents a les zones del nord, el Llevant i el Pla de Mallorca. Segons explicava ahir el president de la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM, Damià Pons, a la seva visita al jaciment de Son Forners, per a la selecció dels punts prioritaris s'ha valorat especialment que aquests siguin tant representatius com accessibles.

El resultat és un itinerari de monuments de tipologies diverses, entre els que s'inclouen tant talaiots com necròpolis i castells, a més del sepulcre megalític de Son Bauló. El plafó informatiu, dissenyat en consonància amb l'entorn, inclou un plànol on es plasma amb diferents colors l'evolució arquitectònica del conjunt, a més d'una síntesi explicativa en quatre idiomes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris