algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Els turcs diuen que Ocalan està bé i que no l'han maltractat

El judici se celebrarà a l'illa-presó d'Imrali, on ha estat confinat

El primer ministre turc Bulent Ecevit afirmà ahir a la BBB que el líder kurd Abdullah Ocalan gaudeix «de bona salut», que «ens hem preocupat que no patís cap maltractament durant el seu trasllat a Turquia» i que «tindrà dret a un judici independient».

Ecevit va fer aquestes declaracions després que la televisió turca mostràs unes imatges d'Ocalan amb els ulls embenats, engrillonat i fermat als seients de l'avió amb dues persones que s'amagaven la cara amb passamuntanyes. En un moment de la gravació, Ocalan s'incorporava per afirmar, amb veu pastosa i poc audible: «Si em donen una oportunitat serviré Turquia. Jo estim Turquia, la meva mare és turca, i jo estim aquest país». Ningú no dubtà que Ocalan era exhibit com un trofeu de guerra, ni que li havien extret les paraules amb alguna cosa més que amb un prec.

Així mateix, el Ministeri de Justícia turc anuncià ahir que Ocalan serà jutjat a l'illa-presó d'Imrali, en el mar de Màrmara, on està detingut. Tres fiscals tenien previst traslladar-s'hi ahir per interrogar Ocalan, fase de la instrucció que es perllongarà a tot estirar una setmana.

Turquia ha rebujat la presència d'observadors internacionals en el futur procés, i Ecevit ja va deixar clar que Ocalan, acusat d'intent de dividir l'Estat, serà defensat per advocats turcs. El líder kurd podria ser condemnat a mort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris