algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• GUATEMALA

El capellà Orantes recobra la llibertat El capellà guatemalenc Mario Orantes recobrà la seva llibertat després de 209 dies de detenció com a sospitós de l'assassinat del bisbe Juan Gerardi. El jutge segon de Primera Instància Penal, Henry Monroy, ordenà ahir, a més, la clausura provisional del procés. Gerardi va ser brutalment assassinat el 26 d'abril de 1998 en el garatge de la casa parroquial de l'església de Sant Sebastià, en aquesta capital. Orantes rebé la notícia sobre la seva excarceració en el centre privat Ciudad Vieja, on és hospitalitzat des de fa 74 dies pel seu delicat estat de salut. DdB.

• UNIÓ EUROPEA

Les Duty Free desapareixen El comissari europeu de Fiscalitat, Mario Monti, va afirmar ahir que l'activitat de les botigues lliures d'imposts (duty free) són «un subsidi al consum d'alcohol i tabac». El comissari va defensar, en una conferència interactiva des de Brussel·les amb les oficines de la Comissió Europea en els estats membres, la proposta aprovada ahir per l'Executiu comunitari de no ajornar la supressió d'aquestes tendes en els viatges en la UE, prevista per al pròxim 1 de juliol. AFP.

• AFGANISTAN

Bin Laden és a Tora Bora L'integrista d'origen saudita Usama Bin Laden és a la base militar de Tora Bora, al sud de la ciutat de Khalalabad, a l'est de l'Afganistan, segons afirma el diari àrab Al-Hayat en la seva edició d'ahir. Al-Hayat, que cita una font vinculada al milionari islamista, indica que «Bin Laden s'ha instal·lat a la base de Tora Bora, a prop de Khalalabad, que serà la seva seu provisional». «Bin Laden ha elegit aquesta base perquè la coneix des del 1989, data en què va participar, amb els mujaidins afgans, en els combats per rebutjar l'ofensiva de les tropes de l'exUnió Soviètica contra la ciutat de Jalalabad», afegeix el diari. AFP.

• PRÒXIM ORIENT

Arafat i l'estat palestí Iasser Arafat va dir a un grup de palestins que estudia la possibilitat d'ajornar els plans per declarar un estat independent palestí pel maig. Qais Abdel-Qarim, del Front Democràtic per a l'Alliberament de Palestina (FDAP), assenyalà que el líder palestí va dir dilluns a funcionaris d'alt rang del FDAP que qualsevol demora seria a canvi de garanties internacionals de reconeixement d'un futur estat. «Durant la discussió, Abu Ammar (Arafat) es va referir a algunes propostes que són considerades per postergar possiblement la declaració de l'estat per un cert període, a canvi de garanties nord-americanes i europees». Arafat va fer aquestes declaracions abans de partir a Roma i reunir-se amb el Papa, per convidar-lo a Palestina a celebrar la vinguda de l'any 2000. REUTERS.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris