algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• Itàlia

Cadena perpètua per Riina El gran cap entre els caps de la màfia, Salvatore «Totó» Riina, va ser condemnat ahir a una nova cadena perpètua per l'assassinat el 1992 del jutge antimàfia Paolo Borsellino i cinc escortes, que moriren en esclatar un cotxe bomba en un carrer de Palermo, la capital siciliana. A més de Riina, el Tribunal Penal de Caltanissetta, localitat siciliana els tribunals de la qual tenen competència en els casos judicials de Palermo, també condemnà a cadena perpètua altres sis importants capos de Cosa Nostra, considerats els inductors de l'assassinat de Borsellino, i a penes entre vuit i deu anys de presó a altres deu mafiosos. Els condemnats a cadena perpètua són els capos ja empresonats Riina, Pietro Aglieri, Francesco Tagliavia, Carlo Greco, Giuseppe Graviano i Salvatore Biondino, i Gaetano Scotto, que es troba en parador desconegut. El Tribunal de Caltanissetta dictà aquesta sentència després de dotze dies de deliberacions. AFP.

• OTAN

Hongria, Polònia i Txèquia Hongria, Polònia i la República Txeca es convertiran en membres de l'OTAN el pròxim 12 de març, segons anuncià ahir l'ambaixada d'Estats Units a Budapest. La cerimònia d'adhesió tindrà lloc a Independence, a l'Estat de Missouri (Estats Units), a la biblioteca Harry-Truman, edificada en memòria del president nord-americà nascut en aquesta ciutat i sota el mandat del qual es va fundar l'OTAN el 1949. L'ambaixador dels Estats Units a Budapest, Peter Tuf, felicità Hongria i estimà que a partir del 12 de març «podrà complir de nou el seu paper històric a Europa i al mateix temps aquest país jugarà un paper nou en l'Aliança Atlàntica». «Aquell serà un dia gloriós per al poble hongarès, que ha treballat dur per superar l'herència del comunisme per convertir-se en una nació puntera a Europa Central», afegí Tuf. EPR.

• Nicaragua

Acusacions contra Castro Un exmilitar nicaragüenc presentà davant una organització local de Drets Humans una denúncia contra el president de Cuba, Fidel Castro, per tortures que suposadament li va infligir un oficial de seguretat cubà durant el règim sandinista (1979-1990). «Deman que Castro sigui condemnat al meu país, amb el concert de les Nacions Unides, pels cops, el gel que vaig sentir als meus ossos per tants dies i nits lligat i com Déu em va portar al món en un soterrani fred i fosc», assenyalà l'exmilitar Reynaldo Aguado en la seva denúncia. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris