algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

La delegació de Belgrad firma els 10 principis base del Grup de contacte

Robin Cook adverteix els serbis contra el bloqueig de la conferència

La delegació de Belgrad que es troba a la Conferència de Rambouillet (afores de París) sobre Kosovo firmà ahir els 10 principis de base promulgats pel Grup de Contacte, segons anuncià la televisió oficial sèrbia RTS.

La delegació encapçalada per Ratko Markovic, viceprimer ministre de Sèrbia, va firmar una declaració en aquest sentit, «a suggeriment d'Hubert Védrine i Robin Cook», els caps de la diplomàcia francesa i britànica, segons va indicar l'enviat especial de la RTS a Rambouillet. Els representants de Belgrad conviden en aquesta declaració els negociadors albanesos de Kosovo a firmar aquests 10 principis, considerats com a no negociables pel Grup de Contacte (format per Alemanya, els Estats Units, França, la Gran Bretanya, Itàlia i Rússia), va afegir l'esmentada cadena de televisió.

Al text de la declaració, citat per la televisió, s'indica que «la delegació accepta en la seva totalitat els elements determinats pel Grup de Contacte com a base d'una solució política per a l'autoadministració de Kosovo».

Aquests elements són la necessitat de parar immediatament la violència i respectar l'alto el foc; trobar una solució pacífica per mitjà del diàleg; establir un acord interí, com a mecanisme per a una solució final després d'un període interí de tres anys, així com que no hi hagi canvis unilaterals en l'estatut interí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris