algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• KOSOVO

L'OTAN tindrà un concepte d'operació L'OTAN adoptarà els pròxims dies un «concepte d'operació» per al desplegament d'una força de pau a Kosovo que servirà per garantir un possible acord de pau a la localitat francesa de Rambouillet, a França, segons indicaren ahir fonts diplomàtiques. L'aprovació del «concepte estratègic», primer pel Comitè Militar de l'OTAN i després pel Consell Permanent (ambaixadors), obrirà la via a la realització d'un «pla d'operació» i aleshores es podrà sol·licitar una contribució als Estats membre. EPR.

• IRAQ

Un civil mort i alguns de ferits Un civil va morir i alguns més varen resultar ferits en els atacs que es varen efectuar ahir, dimecres, per part d'avions dels EUA i del Regne Unit contra diversos llocs del sud de l'Iraq, entre aquests la ciutat santa musulmana xiïta de Nayaf, segons va informar un portaveu militar iraquià. Un portaveu del Comandament de la Defensa Aèria Iraquiana va dir que diverses esquadrilles enemigues, procedents de Turquia, Aràbia Saudita i Kuwait, varen violar en repetides ocasions l'espai aeri de l'Iraq. EPR.

• UE

Itàlia enfronta Europa per la immigració La decisió italiana de regularitzar 250.000 treballadors sense papers va mostrar el buit legal existent a la Unió Europea (UE) en qüestions d'immigració i regularització de treballadors clandestins mentre el nou Tractat d'Amsterdam no sigui ratificat. La decisió va agafar per sorpresa els socis europeus d'Itàlia que majoritàriament varen refusar fer comentaris. El decret italià regularitzarà els immigrants sense papers que són al país des d'abans del març del 1998, tenguin feina i allotjament i no tenguin antecedents judicials. La nova llei italiana sobre immigració va entrar en vigor precisament el març del 1998. «Si les xifres es confirmen, es tracta de la major regularització feta a Itàlia», va subratllar l'exministre socialista de Justícia, Claudio Martelli. EPR.

• AMÈRICA LLATINA

50 periodistes assassinats l'any passat Uns 50 periodistes varen ser assassinats l'any passat arreu del món, mentre que uns altres 100 estan empresonats per motius professionals, segons l'Institut Internacional de Premsa (IPI), que destaca Amèrica Llatina com a capdavantera en violacions de la llibertat d'expressió. Un «llibre d'horrors»: així va qualificar l'informe anual sobre la llibertat de premsa al món el director de l'IPI, Johann Frit. EPR.

• EUA

Hillary no cerca casa La Casa Blanca va desmentir els rumors que Hillary Rodham Clinton tengui previst traslladar-se a viure a Manhattan i que estigués negociant la compra d'un apartament al West Side, informà ahir, dimecres, el Daily News. «És absolutament fals», va manifestar Julie Mason, portaveu de la Casa Blanca, després que el canal de televisió MSNBC informàs que la primera dama nord-americana estudiava la compra d'un habitatge en el 290 de l'avinguda West End. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris