algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Ningú no sap si els valencians són part encara del Patronat Ramon Llull

Ahir es presentaren els darrers volums de l'obra completa de l'escriptor

El Patronat Ramon Llull és viu i ben viu. Amb la incertesa de la seva continuïtat a la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, ahir es presentaren a Palma els volums III i IV de la nova edició de les obres de Ramon Llull. El primer recull les obres Llibre dels articles de la fe, Llibre què deu hom creure de Déu i Llibre contra anticrist, mentre que al segon volum presentat es podran llegir la Lògica nova i la Doctrina e manera d'aplicar lògica nova a la ciència de dret e de medicina.

El director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Villatoro, i el director general de Política Lingüística del Govern balear explicaren l'actual situació del Patronat, una entitat que és conseqüència directa del conveni subscrit entre els consellers de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Generalitat Valenciana i del Govern balear el 7 de maig del 1985 i que té com a finalitat principal adoptar les iniciatives oportunes per a la realització d'edició de les obres en llengua catalana de Ramon Llull.

En aquest moment es desconeix si València continua formant part del projecte o no, perquè a les darreres reunions del Patronat no hi ha anat cap representant valencià. Gil explicà que «nosaltres tenim les portes obertes per tal que la Generalitat Valenciana s'incorpori al funcionament del Patronat quan vulguin. La nostra intenció és no posar en perill el projecteen cap cas».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris