algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Breus

• MÈXIC

El PRI perd les eleccions estatals El Partit Revolucionari Institucional (PRI) va perdre les eleccions estatals de Baixa Califòrnia Sud, però té l'esperança de mantenir el seu control al meridional estat de Guerrero, on ahir continuaven les denúncies sobre les irregularitats en els comicis. El PRI va assegurar que el triomf del seu candidat a Guerrero «és irreversible», quan s'havien comptabilitzat un 96 per cent de les meses electorals instal·lades ahir, segons l'escrutini provisional, el PRI avantatja el Partit de la Revolució democràtica (PRD) de centre-esquerres, en 17.756 vots. Les dades preliminars oferides per part del Consell Estatal Electoral (la CEE) de Guerrero, donaven al priïsta René Juárez 412.019 sufragis, davant els 394.263 que obtindria el candidat perredista Félix Salgado. La premsa de la ciutat de Mèxic informa ahir que el PRD va obtenir la victòria en aquest territori. EPR.

• REGNE UNIT

Històric procés per crims de guerra Un inèdit procés per crims de guerra, duit a terme per primera vegada en el Regne Unit, s'inicià ahir amb la compareixença d'un ferroviari jubilat (a la foto), acusat d'haver assassinat jueus per compte dels nazis el 1942 en el seu país d'origen, Bielorússia. «Està acusat, en la seva qualitat de policia a la petita ciutat de Domatxevo, prop de Brest, d'haver ajudat els alemanys en la seva política d'exterminació en massa de la població jueva local», digué el president del tribunal, Humphrey Potts, davant l'exempleat de la British Rail. Sawoniuk està acusat de l'assassinat de quatre jueus, quatre anys abans en aquesta localitat. EPR.

• OCDE

Mínim ajut als països poc desenvolupats L'ajuda pública i les aportacions privades concedides pels països membres de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament a Europa (OCDE) als països en desenvolupament disminuïren el 1997 per primera vegada des del començament de la dècada, segons destaca un informe publicat ahir pel Comitè d'Ajuda al Desenvolupament (el CAD) de l'OCDE. El 1997, les aportacions privades i públiques varen assolir els 324.000 milions de dòlars (47'43 bilions de pessetes), davant els 365.000 milions de 1996 (53'44 bilions de pessetes), una disminució imputable al mateix temps a la crisi asiàtica i a la disminució de l'ajuda dels governs. L'Ajuda Pública al Desenvolupament (APD) va caure el 1997 al seu nivell més baix des de començaments de la dècada, a 49.800 milions de dòlars (uns 43.800 milions d'euros), davant els 57.900 milions (50.950 milions d'euros) de 1996, segons indicà l'OCDE. Segons les previsions del CAD, que reuneix 21 dels 29 països de l'OCDE, el retrocés prosseguí i s'accentuà el 98. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris