muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Els Quinze mantenen la incertesa sobre la negociació de l'Agenda 2000

La majoria d'Estats membres van cap a l'estabilització de despeses comunitàries

Els Quinze mantingueren ahir, dilluns, la incertesa en la negociació sobre el finançament futur de la Unió Europea (UE) i només exposaren les seves divergències en matèria agrícola, en ajudes estructurals i en la reforma del seu sistema d'ingressos.

Una «majoria» dels Estats membres s'«orienta», segons explicà la presidència de torn alemanya de la Unió, cap a una «estabilització» de les despeses comunitàries, que és el mateix que dir que en dóna suport a un retall, encara que aquesta visió no fou compartida, entre altres països, per Espanya.

El ministre espanyol d'Economia, Rodrigo Rato, escoltà, al contrari, opinions favorables a la futura pèrdua de les ajudes per als països perceptors del Fons de Cohesió encara que no només per estar dins de l'euro, sinó per haver assolit una major prosperitat que retalla distàncies amb els països rics de la UE.

França, per mitjà del seu ministre de Finances, Dominique Strauss-Kahn, digué que Espanya i els altres països de la cohesió (Portugal, Grècia i Irlanda) han de preparar-se per a una «sortida progressiva» del Fons de Cohesió conforme s'aproximin al nivell de renda del 90 per cent de la mitjana dels Quinze.

La idea francesa se suma a l'enfocament alemany, contingut en un document-proposta tenyit de la presumpta imparcialitat que li concedeix la presidència de torn, i que justificava l'exclusió del Fons de Cohesió per la pertinença a la moneda única.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris