nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• SUD-ÀFRICA

Eleccions generals El president Nelson Mandela anuncià ahir, que les segones eleccions generals democràtiques sud-adricanes se celebraran entre els dies 18 i 27 de maig. L'agència sud-africana SAPA (governamental) informà de que el cap de l'Estat va fer l'anunci durant el seu discurs d'inauguració de la sessió parlamentària sud-africana. AGÈNCIES.

• MÈXIC

Previsions sobre els comicis La governació dels estats mexicans de Baixa Califòrnia Sud i Guerrero, en disputa en els comicis de demà, podrien ser guanyades per l'oposició, que arrabassaria dos feus al Partit Revolucionari Institucional (PRI, 69 anys en el poder). El centre-esquerranista Partit de la Revolució Democràtica (PRD, segona força) tindria, segons les enquestes, quasi assegurada la victòria a Baixa Califòrnia Sud, on porta de candidat un expriïsta, Leonel Cota, en aliança amb el Partit dels Treballadors. EP/AFP.

• EUA

Sentiments contradictoris Monica Lewinsky, l'exbecària de la Casa Blanca, va admetre tenir «sentiments contradictoris» cap el president Bill Clinton, i continuar admirant-lo un any després de la revelació del seu romanç i l'escàndol subsegüent. «Tenc sentiments contradictoris» cap a Bill Clinton, admeté la jove, interrogada per un dels «fiscals» de la Cambra de Representants en el marc del seu testimoni a porta tancada aquesta setmana. EP/AFP.

• CONGO

Combats exèrcit-milícies Combats «intermitents» varen tenir lloc ahir entre l'Exèrcit i les milícies rebels a Dolisia, la tercera ciutat del Congo, on hi ha nombrosos cadàvers exposats als carrers. Segons el comandant de la ciutat, el coronel André Bonguandé, «som en plena lluita. Hem estat assaltats per colònies de joves milicians cocoyes» del president derrocat Pascal Lisuba.EP/AFP.

• RÚSSIA

Canvis plana major El president rus, Borís Ieltsin, tractà ahir, amb el ministre d'Interior, Serguéi Stepashin, de possibles canvis a la plana major de les forces de l'ordre. En particular es barallaren noms de candidats al càrrec de Fiscal General, vacant després de la dimissió presentada aquesta setmana per Iuri Skuratov, i es parlà de possibles relleus en la plana major dels ministeris d'Interior i de Seguretat. AGÈNCIES.

• IRLANDA DEL NORD

Temor als atemptats La Policia britànica incrementarà les mesures de seguretat davant el temor que grups terroristes nord-irlandesos contraris a l'acord de pau per l'Ulster cometin atemptats. El ministeri de l'Interior britànic confirmà que es du a terme una revisió de les mesures de seguretat d'acord amb la política antiterrorista del Govern. AGÈNCIES.

• FRANÇA

Papon torna als tribunals L'exprefecte de Policia de París (1958-1967) Maurice Papon, condemnat l'abril passat per crims contra la humanitat a deu anys de reclusió criminal, tornà dijous als tribunals francesos com a querellant, contra un home que destacà la seva responsabilitat en la repressió d'una manifestació a París, el 17 d'octubre del 1961. Papon, de 88 anys, no es presentà a l'inici del procés per una grip. L'exprefecte acusa Jean-Luc Einaudi, un educador del ministeri de Justícia de 47 anys d'edat, de difamació.AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris