algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• GRÈCIA

Desmenteix la presència d'Ocalan Les autoritats gregues desmentiren ahir categòricament que el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, sigui a l'aeroport d'Atenes, en contra de les afirmacions de les autoritats turques. «Ocalan no és a l'aeroport d'Atenes», declarà el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors, Theodore Theodorou, en contra del que assegurà el sub-secretari d'Estat turc d'Afers Exteriors, Korkmaz Haktanir. EPR.

• FRANÇA

Fusió de l'SG i Paribas L'absorció de Paribas per la Société Générale (SG) donà origen ahir al primer banc francès, tercer d'Europa i quart mundial que, segons els seus directius, neix amb l'objectiu afegit d'aconseguir el Credit Lyonnais en la seva propera privatització. L'operació es configurà formalment amb una oferta pública d'intercanvi de títols, per la qual cosa els accionistes del banc de negocis Paribas que l'acceptin podran canviar entre la propera setmana i març vuit de les seves actuals accions per cinc de l'SG. Segons fonts bancàries, l'absorció de Paribas per l'SG, en raó d'una dimensió major d'aquesta darrera, crearà el cinquè valor de la Borsa de París en termes de capitalització. EPR.

• KENYA

Tancades universitats per disturbis Les autoritats de Nairobi ordenaren ahir el tancament de dues universitats d'aquesta capital després de les manifestacions dels estudiants que protesten des de fa quatre dies contra un projecte d'urbanització en un bosc al costat de la ciutat i la repressió policíaca. Els estudiants bloquejaren novament diversos carrers del centre de la capital kenyana en protesta per la violència emprada per la policia per dispersar un grup que divendres passat intentà plantar arbres per repoblar el bosc de karura, on es troba la seu de les Nacions Unides per a Àfrica Oriental. La Policia tornà a utilitzar gasos lacrimògens per dispersar els manifestants i obligar-los a retirar-se dels edificis universitaris on s'havien concentrat i en els enfrontaments resultaren ferides sis persones, dues de les quals agents de les forces de seguretat, segons testimonis. AFP.

• IRAN

20 anys de la tornada de Khomeini L'Iran celebrà ahir el vintè aniversari del retorn de l'ayatollah Khomeini de l'exili barrejant guirnaldes multicolors, consignes revolucionàries i crides a la unitat del règim islàmic. L'expresident Alí-Akhbar Hashemi Rafsanyani demanà «unitat contra els enemics de l'Islam» durant una ceremònia realitzada en el mausoleu de Khomeini, al sud de Teheran. El nét de l'imam, el jove religiós Hasan Khomeini, retré un càlid homenatge al seu avi, «heroi nacional». EPR.

• ALGÈRIA

Catorze morts pels integristes Catorze persones varen ser assassinades diumenge per presumptes grups armats integristes en els assalts a dos pobles de la província de Chelef, a 100 quilòmetres a l'oest d'Alger, segons informaren ahir els serveis de seguretat. En un primer comunicat, aquests serveis indicaren que el nombre d'assassinats era de dotze, sense precisar les circumstàncues en les quals ocorregué aquesta nova matança de civils atribuïda al GIA. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris