nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Breus

• IRLANDA DEL NORD

Alliberat dissident IRA El dissident de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA) Paddy Fox, segrestat ahir dematí en la localitat irlandesa de Monaghan, prop de la frontera amb l'Ulster, quedà en llibertat sense danys devers el migdia. Un germà del segrestat rebé una telefonada en què s'anunciava l'alliberació de Fox, de 29 anys i contrari a l'acord de pau per a l'Ulster.AGÈNCIES.

• XINA

Canvis en Constitució El Govern xinès té la intenció de suprimir de la Constitució la noció de «crim contrarevolucionari», mesura que s'emmarca en una estratègia de modernització del règim iniciada pel traspassat Deng Xiaoping i que suposa també, en el cinquantè aniversari del naixement de la República Popular, la inclusió de la propietat privada en el text fonamental. Així ho assegurà ahir la premsa oficial xinesa.EPR.

• EUA

Lewinsky torna a Washington L'exbecària de la Casa Blanca Monica Lewinsky ha tornat de Los Angeles a Washington, on ahir els senadors preparaven l'interrogatori a què la sotmetran avui en el judici de destitució del president Bill Clinton. Tot i que de manera sostinguda més del 60 per cent de l'opinió pública s'oposa a la destitució de Clinton pels càrrecs que se li imputen, una enquesta de la revista Newsweek mostrà dissabte que el 48 per cent està a favor que declarin els testimonis i el 47 s'hi oposa. Segons la mateixa enquesta, el 63 per cent dels entrevistats té bona opinió de la gestió presidencial de Clinton, un tres per cent més que la setmana anterior. Els republicans, amb majoria a les dues cambres del Congrés, han aprovat unes regles per al procés segons les quals el testimoni de Lewinsky i dues persones més es pot mostrar a tot el Senat mitjançant cintes de vídeo. AGÈNCIES.

• RÚSSIA

68è aniversari de Ieltsin Coincidint amb el moment més baix de popularitat i amb un estat de salut especialment dèbil, el president rus, Boris Ieltsin, celebra avui el seu 68è aniversari, envoltat, tot i que per poc temps, de la seva família i no de tot l'equip mèdic presidencial. El líder rus va ser donat d'alta dissabte a l'Hospital Clínic Central de Moscou, però encara li queda per davant una convalescència de dues setmanes en el sanatori de Barbija.EPR.

• BRASIL

Fórmules de contingència El Govern de Brasília i el Fons Monetari Internacional (FMI) preparen fórmules de contingència davant la crisi econòmica que els brasilers creuen que va escapar del poder i del control del president, Fernando Henrique Cardoso. Segons fonts oficials, de la nova volta de negociacions, que va començar ahir a la capital brasilera i es prolongarà fins el pròxim dimecres, han de sorgir regles per a la intervenció del Banc Central en el règim de canvi econòmic.AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris