algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La comunitat internacional exigeix a Milosevic concessions per la pau

Walker pensa que Belgrad acabarà negociant amb els albanokosovars

El president de la República Federal de Iugoslàvia (RFI), Slobodan Milosevic, sembla cada dia més obligat per la comunitat internacional, que li exigeix enormes concessions per aconseguir tornar la pau a la província sèrbia de Kosovo.

De fet, fou Milosevic qui, el 1989, suprimí l'autonomia de Kosovo, després d'una sèrie de revoltes dels albanokosovars contra la reforma constitucional destinada a incrementar el poder serbi. Aquesta província fou el primer blanc d'una política nacionalista que contribuiria en gran mesura a la divisió de la Iugoslàvia federal.

El cap de la Missió de Verificació a Kosovo (KVM) de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), William Walker, assegurà ahir que Milosevic «acabarà dient que sí» a la convocatòria de negociacions amb els independentistes albanesos prop de París. Deu anys després, la comunitat internacional exigeix al «número u» iugoslau que reconequi a Kosovo una «autonomia substancial» en un termini de tres setmanes, exigència que s'acompanya d'una enorme pressió diplomàtica i sobretot militar.

El pla interí que el Grup de Contacte "Alemanya, Estats Units, França, Regne Unit, Itàlia i Rússia" vol fer acceptar a Belgrad i als independentistes albanokosovars va molt més lluny del que Milosevic sembla disposat a acordar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris