nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els sindicats adverteixen dels riscs de la mundialització

Els sindicats han aprofitat el Fòrum de Davos (Suïssa), una de les cites internacionals més importants de l'escena internacional, per advertir que la mundialització té «dues cares»: si bé és cert que afavoreix la creació de llocs de treball, la feina està sovint poc protegida.

El responsable de qüestions sindicals a l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament a Europa (OCDE), John Evans, ha explicat que el fenomen de la mundialització crea llocs de treball però que, paral·lelament, debilita les polítiques socials.

Un dels signes d'aquesta tendència mundial és el trasllat de nombroses empreses cap a països on la mà d'obra és més barata, la qual cosa, en la majoria dels casos, s'acompanya d'una menor protecció del treballador.

Les organitzacions sindicals estan preocupades per l'empitjorament seriós de la protecció social al món del treball. Segons l'opinió d'Evans, «la nostra prioritat ha de ser imposar normes de treball» que han de ser tingudes en compte per l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris