algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• CUBA

Homenatge a Martí Milers de joves cubans recorregueren ahir de matinada els carrers cèntrics de l'Havana amb torxes enceses, en un acte de reafirmació patriòtica i revolucionària en homenatge a l'heroi nacional José Martí. Els joves sortiren de la Universitat havanera i acabaren el recorregut a la Fragua Martiana, un lloc on el pròcer de la independència cubana estigué condemnat a treballs forçats a l'època colonial. La «marxa de les torxes» va ser organitzada per primera vegada el 28 de gener del 1953 quan l'actual president, Fidel Castro, començava la lluita contra el règim autoritari del general Fulgencio Batista. AFP.

• EUA

El judici, abans de 12 de febrer El Senat dels Estats Units aprovà ahir les regles per a l'etapa d'entrevistes als testimonis del judici polític contra el president nord-americà, Bill Clinton, que volen tancar com a molt tard el 12 de febrer. Els senadors republicans, amb 54 vots contra 44 dels demòcrates, imposaren la seva determinació d'enregistrar en vídeo les declaracions dels testimonis, per si fos necessari presentar-los en l'hemicicle del Senat. El dirigent de la majoria del Senat, Trent Lott, va dir que pretén que el judici polític a Clinton conclogui com a més tard el 12 de febrer. EPR.

• XINA

Augmenta el descontentament Els atemptats i les manifestacions que han tingut lloc a la Xina durant les darreres setmanes posen en evidència el descontentament popular, la vertadera magnitud del qual és difícil d'avaluar, però que indubtablement està creixent. La Xina es disposa a celebrar el cinquanté aniversari de la fundació del règim comunista, l'1 d'octubre pròxim. El juny es commemora el desè aniversari de la sagnant repressió de la plaça Tiananmen, que ja està provocant un malestar profund a les autoritats. EPR.

• ALGÈRIA

120.000 morts en set anys Devers 120.000 persones han estat assassinades en els darrers set anys a Algèria, segons indicà el Comitè contra l'oblit, organització que tracta de perpetuar la memòria de les víctimes dels grups armats integristes. Aquesta xifra, que coincideix amb les estimacions de la Lliga Algeriana de Defensa dels Drets Humans (LADDH), és superior als balanços fets per diverses fonts occidentals, entre elles el Departament d'Estat nord-americà, que parlen de 100.000 víctimes. Contrasta també amb el recompte parcial establert pel Govern algerià, els càlculs d'ell són de 37.000 morts aproximadament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris