algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Ford compra la divisió d'automòbils de Volvo per més de 900 mil milions

L'empresa nord-americana Ford Motor Company anuncià ahir un acord de compra del departament d'automòbils d'AB Volvo, amb el qual es posa fi a setmanes d'especulacions sobre una suposada fusió amb el fabricant de vehicles suecs.

Ford, que ha fet aquest anunci simultàniament a Estocolm i Detroit, pagarà 6.450 milions de dòlars (5.568 milions d'euros, 926.591 milions de pessetes) pel departament d'automòbils, però no participarà en la fabricació de camions de Volvo, que continuarà sent independent. La venda ha de rebre l'autorització dels accionistes de Volvo i de les autoritats de defensa de la competència.

Volvo se centrarà ara en els vehicles comercials, i ja ha anunciat el seu «interès» per una «fusió» o acostament amb el constructor de camions suec Scania.

Ford afirma que es convertirà en propietari de totes les fàbriques d'automòbils Volvo del món, principalment tres fàbriques principals de muntatge i dues fàbriques de motors a Europa, així com el centre de desenvolupament de Gotemburg.

Des de fa mesos, analistes i mitjans de comunicació especulaven sobre una venda total o parcial de Volvo. Ford, Fiat, Volkswagen i General Motors se citaven entre els candidats. «Aquesta solució millora sensiblement les perspectives de Volvo Automòbils, dels seus empleats i del grup Volvo en general», declarà ahir el president de Volvo, Haakan Frisinger, ja que Ford va anunciar a Volvo que Volvo Automòbils es continuarà dirigint des de Gotemburg.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris