cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Alarma en el país la pels militars desplegats al Congrés

La presència d'importants efectius militars i policíacs al voltant del Congrés nacional dominicà causà ahir l'alarma entre la població, l'oposició política i cercles diplomàtics que temeren l'ocupació del Senat.

El Govern dominicà desplegà ahir nombrosos efectius de les Forces Armades i de la Policia al voltant del Congrés Nacional amb la missió d'«evitar desordres», segons digué hores després el secretari d'Interior, Ramón Blanco Fernández. Àmplies zones de Santo Domingo, que inclouen els voltants del Congrés Nacional Dominicà, els accessos a la ciutat sobre els rius Ozama i Haina i el local de la Lliga Municipal foren militaritzats amb tropes especials de l'Exèrcit i Policia antimotins.

El desplegament de força militar i policíaca, fins i tot amb helicòpters que sobrevolaren la ciutat, es produí en aguditzar-se la crisi pel control dels ajuntaments amb dues reunions paral·leles de la Lliga Municipal, una convocada per l'oposició i altra pel Govern, en les quals s'elegiren sengles secretaris generals de l'organisme.

La Lliga Municipal dominicana és l'òrgan que reuneix tots els ajuntaments del país, controla per llei el 4 per cent del pressupost nacional i té gran influència en les activitats polítiques dels municipis.

El Partit Revolucionari Dominicà (PRD), socialdemàcrata i en l'oposició, guanyà les passades eleccions municipals en 95 dels 115 ajuntaments del país, per la qual cosa reclama la direcció de la Lliga Municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris