algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Hussein fa sorgir gelosies i disputes en la família reial jordana

El rei acusa el seu germà de 'deslleialtat' durant la regència

73184

Tot i el malestar, Hussein, Hassan i Abdallah coincidiren ahir a palau.

Les lluites familiars per succeir el malalt rei Hussein de Jordània són al darrere de la decisió del monarca haixemita d'apartar el seu germà del tron. El rei dirigí una carta molt dura al seu germà, el príncep Hassan, que es féu pública. Tot i això, Hassan acudí ahir a palau per entrevistar-se amb el rei, i a l'aeroport per acomiadar-lo.

De fet, Hussein, afectat d'un càncer dels ganglis limfàtics, es veié obligat ahir a abandonar Amman i tornar als Estats Units, on continuarà el seu tractament. Aquesta sobtada partida del sobirà jordà, gairebé una setmana després de la seva tornada a Jordània i després de sis mesos de tractament de quimioteràpia a la clínica Maig de Rochester (Minnesota, els Estats Units), no estava prevista (s'havia parlat que tornaria el març a una revisió). El rei patí una pujada brusca de febre, la qual cosa aconsellà el seu trasllat d'immediat.

Hussein, 63 anys, va nomenar dilluns passat el príncep Abdallah ibn Hussein hereu del tron, després d'haver apartat de la successió el seu germà, el príncep Hassan ibn Talal, 51, el qual acusà d'abús de poder, de «mala gestió del país i de falta de delicadesa cap a la seva esposa i els seus fills».

El príncep Abdallah «va prestar jurament ahir mateix, cap a les 13.30 hora local, al palau reial davant els membres del Govern, per convertir-se en regent en absència del sobirà», indicaren fonts oficials i agregà que els alts dignataris del país van assistir a aquesta breu cerimònia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris