cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Mor l'escultor Luis Parra que el 1962 fixà la seva residència a Mallorca

Ahir va arribar a la redacció de Diari de Balears la notícia del traspàs de l'escultor Luis Parra Torres, que havia nascut a Ubaté, Colòmbia, el 1922.

Parra es va iniciar en el seu país en l'escultura religiosa i després d'una estada a Mèxic, on es va dedicar a l'escenografia, va anar a Caracas i, el 1949, tornà a Colòmbia.

El 1962 va fixar la seva residència a Mallorca, on va exposar a Palma (1962, 1966 i 1971-72) i a Manacor (1972) i on va ser molt conegut dins els cercles artístics. Obrà el 1974 l'escultura instal·lada a la plaça de Santa Ponça de Calvià, obra que li ha valgut un gran reconeixement en tot el món.

Parra va experimentar efectes tridimensionals, mitjançant la incorporació d'elements propers a l'anomenada escultopintura i de l'esperit totèmic de les cultures indígenes sud-americanes.

Luis Parra va ser membre fundador de l'Associació d'Artistes Plàstics Independents i de la d'Artistes de Radio-Televisió, Teatre i Cinema, de Colòmbia. En els darrers anys, es va mantenir apartat dels cercles artístics i es va dedicar a la seva família.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris