muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Hussein fa hereu Abdallah, el fill primogènit que tingué amb l'anglesa Toni Gardiner

El monarca dubtà fins al darrer moment de prendre la decisió, que deixa de banda el seu germà petit

El rei Hussein de Jordània firmà diumenge passat un decret pel qual nomena hereu el seu fill gran, el príncep Abdallah, de 36 anys, en substitució del seu germà, l'elegit durant 34 anys. Fonts pròximes al palau informaren que Hussein dubtà uns moments abans de firmar el decret que deixa de banda el seu germà Hasan, de 51 anys, el qual ha estat fins ara el segon de l'Estat i ha actuat com a regent.

El príncep Abdallah ibn al Hussein, primogènit del rei Hussein, és un militar conegut per la seva senzillesa, segons els seus partidaris, i de caràcter directe. És nascut el 30 de gener del 1962 del segon matrimoni del rei Hussein amb l'anglesa Toni Gardiner, convertida en princesa Muna, fet que ha estat considerat per molts de jordans com un obstacle seriós. Però el seu matrimoni el 1993 amb Raina al Yasin, una jordana d'origen palestí, amb qui té dos fills (el príncep Hussein, nascut el 28 de juny del 1994, i la princesa Iman, nascuda el 27 de setembre del 1996) ha fet «oblidar» aquesta «tara» genètica.

El príncep Abdallah ha fet tota la seva carrera a l'exèrcit. Ha estudiat a Anglaterra (Oxfort, Política Internacional) i als Estats Units (escola militar de Ford Knox). Des del 1993 té el comandament de les forces especials de Jordània, una unitat d'elit. Des del maig de 1998 té el grau de general de divisió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris