algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• BRASIL

Brasil sobreviu a la tempesta Brasil sembla haver sobreviscust a la tempesta que en una setmana va produir una devaluació del real de més del 30 per cent, però el pronòstic dels economistes nord-americans sobre la recuperació a llarg termini de l'economia brasilera i de la resta de les llatinoamericanes resta incert. «Si el programa de reducció pressupostària no s'aplica ràpidament, les pressions sobre el real no disminuiran», afirmà José Barrionuevo, cap economista de la casa de la borsa neoiorquesa Lehman Brothers. AGÈNCIES.

• GRÈCIA

Violència estudiantil Grups de joves que participaven dijous a Atenes en una manifestació contra les reformes en el sistema d'educació tiraren bombes incendiàries i pedres contra la policia, que va respondre llançant-los gasos llacrimògens. Les autoritats gregues varen dir a la policia que havia detingut almenys quaranta manifestants per sotmetre'ls a interrogatoris, encara que els va deixar en llibertat poc després. Malgrat això, deu dels que participaven en la protesta foren arrestats per atacar agents de policia amb bombes de petroli i pedres, mentre detectius de la prefectura Central de Policia continuaven cercant altres agressors, autoqualificats com a «nous anarquistes».AFP.

• COLÒMBIA

Pressió de la guerrilla Les Autodefenses Unides de Colòmbia (AUC) criticaren ahir, a través d'un portaveu, la decisió del govern nacional d'activar un grup especial per perseguir-los «per pressió de la guerrilla». Carlos Alberto Osorio, que va dir ser portaveu de les AUC, parlà amb la premsa i considerà «lamentable» que el president colombià, Andrés Pastrana, ordenàs la «persecució implacable» dels grups paramilitars, perquè aquesta és una de les principals exigències de la guerrilla per asseure's a negociar. AGÈNCIES.

• ARGENTINA

Detingut expresident El general Reynaldo Bignone, darrer president del règim dictatorial que governà Argentina entre 1976 i 1983, va ser detingut per ordre judicial i es convertí en el novè militar empresonat pel segrest de menors d'edat. Després de ser interrogat pel jutge federal Adolfo Bagnasco, el militar, qui ahir complí 71 anys d'edat, quedà sota arrest a un quarter de la Gendarmeria Nacional (policia de fronteres) en els afores de Buenos Aires. AGÈNCIES.

• PRÒXIM ORIENT

Negociacions amb Arafat El president palestí, Iaser Arafat, necessita l'autorització d'Israel per emprendre la construcció d'un aeròdrom en el districte autònom de Betlem. L'autorització deu ser atorgada pels representants del Govern d'Israel en la Comissió Mixta d'Aeronàutica civil amb els de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP). Aquest organisme mixt és un dels convenis per ambdues parts en els acords per constituir un règim d'autonomia interina a Gaza i Jericó (1994), i per Cisjordània (1995). AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris