algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Bernadí Roig mostra les seves «The waste Black» a la Ciutat Comtal

El pintor mallorquí Bernadí Roig va inaugurar ahir vespre una mostra de les seves darreres creacions a la galeria Miguel Marcos de Barcelona. La mostra, que acull peces de pintura i escultura, romandrà oberta fins al 21 de febrer.

L'exposició, que s'aplega sota el nom unitari de The waste Black, mostra setze obres de l'artista a les tres sales de la galeria.
Com diu el mateix artista en la presentació de la mostra: «No podem prescindir de la mort. La mort ens és absolutament necessària: és el principal mecanisme. Ja que no podem incendiar el cel, no podem prescindir de l'infern. Podem prescindir de la tela, del color, de la matèria i fins i tot del pinzell, però mai no podrem prescindir del paper, del llapis, de la paret i del negre. I així un ha d'amassar línies per poder saber de quines un pot prescindir. I en això, cercar contínuament la línia, la línia exacta, la línia que significa, la que ens condueix del caos a la consciència; la línia en la qual un pot confiar, amb la qual un es fa entendre, saber què és exactament una cosa i poder anomenar-la, perquè un mai no sap què són les coses. Així, algunes imatges no són veritables imatges, són tan sols motllures que el cap escup».

«Un sempre fa una imatge per sobreviure a un cap que pensa i evitar així ser esclafat per aquest. Un ha d'extreure de la forma la imatge; arrabassar-li, a la forma, la necessitat de configurar-se en alguna cosa; donar-li un nom, un rostre, arrancar-li al quadrat negre el que ell es va menjar, extreure-li la imatge figurativa, propera, la que justifica la posició d'un home que veu la seva verticalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris