cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Clinton convida els nord-americans a assumir les responsabilitats de superpotència

El president advertí Milosevic i Saddam en el seu discurs sobre la Unió

El president nord-americà, Bill Clinton, convidà dimarts (hora local) els Estats Units a assumir les seves responsabilitats de superpotència a la matinada d'un nou mil·lenni, en el seu «darrer discurs sobre l'estat de la Unió del segle XX».

Clinton reiterà les advertències nord-americanes a l'Iraq i al president iugoslau, Slobodan Milosevic. «Cap nació a la Història no ha tingut l'oportunitat i la responsabilitat que tenim ara de moldejar un món més pacífic, segur i lliure», subratllà el president.

El mandatari prometé que els Estats Units continuaran els esforços per «contenir» i derrocar el president iraquià, Sadam Hussein. En aquesta línia, el Congrés ja acordà a final de l'any passat concedir 97 milions de dòlars (13.870 milions de pessetes "83'4 milions d'euros" aproximadament) a l'oposició iraquiana, encara dèbil i dividida.

Clinton també instà el president iugoslau, Slobodan Milosevic, perquè acabi amb «la seva repressió brutal» contra els kosovars i perquè concedeixi a la població de Kosovo «l'autonomia que mereix». No obstant això, el mandatari s'abstingué d'amenaçar explícitament amb una operació militar de l'OTAN.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris