algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'OTAN pressiona el Govern de Belgrad reforçant la presència militar a l'Adriàtic

Washington, preparat per llançar un atac aeri contra Sèrbia si ho autoritza l'Aliança

96164

Un nin plora durant el funeral del seu pare, que morí a la matança de Racak.

L'Aliança Atlàntica decidí ahir a Brussel·les incrementar les mesures de pressió contra Belgrad reforçant la seva presència a l'Adriàtic i reduint el temps de preavís per a un atac aeri de 94 a 48 hores davant la «poca disposició» del líder serbi, Slobodan Milosevic, a col·laborar amb la Comunitat Internacional per sortir de la crisi de Kosovo per la via diplomàtica. De la seva banda, la Unió Europea (UE) exigí a les autoritats sèrbies cooperació amb l'OSCE i el Tribunal Penal Internacional.

L'OTAN continua decantant-se per la solució diplomàtica més que pel recurs a la força, tot i que no s'han produït avanços en el diàleg entre Belgrad i la Comunitat Internacional i que Milosevic es continua mostrant inflexible i poc disposat a sortir de la crisi per la via política.

Les forces aliades estan preparades per realitzar un atac aeri imminent contra posicions sèrbies si fos necessari i el Consell Atlàntic donarà un mandat a les autoritats militars aliades perquè dissenyin i preparin una força d'extracció capaç de retirar la missió de verificació de l'OSCE d'una vegada i en el termini més breu possible.

D'altra banda, els Estats Units estan preparats per llançar atacs aeris contra les forces sèrbies si així ho decideixin els països membres de l'OTAN, segons indicà ahir el secretari nord-americà de Defensa, William Cohen. «L'OTAN no només té capacitat per amenaçar de recòrrer als atacs aeris, sinó que pot llançar-los», declarà Cohen des del Pentàgon.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris