algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

Breus

• ARGENTINA

Onze passatgers morts en accident El rescat dels cadàvers d'onze passatgers d'un autobús que caigué diumenge passat al riu Colastine, a la província argentina de Santa Fe, finalitzà ahir, dimarts, segons fonts policíaques. Els portaveus indicaren que encara continuen els treballs per recuperar una grua que caigué a l'aigua quan intentava extreure l'autobús accidentat. L'autobús de l'empresa Etacer caigué al riu Colastine, després de xocar frontalment amb un cotxe en un pont. EPR.

• REGNE UNIT

British Aerospace compra Marconi British Aerospace (BAe) comprà Marconi Electronics, la rama de defensa de General Electric Company (GEC), donant lloc al número tres mundial en el sector aeronàutic i de defensa, segons anunciaren ahir els dos grups britànics. L'operació de compra de Marconi està xifrada en «més de 7.700 milions de lliures» (10.979 milions d'euros, 1'8 bilions de pessetes), segons assenyala un comunicat comú. EPR.

• RÚSSIA

Malaltia de Ieltsin El Kremlin tracta de donar una imatge de transparència sobre la malaltia del president Boris Ieltsin, malgrat el fet que una vella tradició de dissimulació continua donant lloc als dubtes que pesen sobre l'estat de salut real del mandatari rus. «No veig raó per amagar aquesta malaltia i no ho farem», va declarar el general Nikolai Bordiuja, cap de l'administració presidencial, durant una reunió a porta tancada el cap de setmana amb els directors dels grans diaris, esmentada pel redactor en cap de la ràdio Eco de Moscou, Alexei Venediktov. D'altra banda, el metge en cap del Kremlin, Serguei Mironov, va indicar a la cadena de televisió NTV que Ieltsin no podrà pujar a un avió abans de dos mesos i mig o tres, i s'exclou la seva visita a França prevista per als 29 i 30 de gener. EPR.

• IRAQ

Cap resposta del Govern de Saddam Iraq sembla no tenir cap presa de respondre a les iniciatives francesa i russa per tractar de resoldre la crisi iraquiana, prefirint esperar els resultats de les discussions que mantenen a l'ONU els dirigents àrabs. Amb la treva religiosa d'Aid al-Fitr, que marca des de dilluns el final del Ramadà, els dirigents iraquians es reserven respondre a la proposta de París i Moscou sobre la fi de l'embarg petrolier i l'establiment d'un nou sistema de control d'armament després de la crisi oberta amb els membres de l'ONU encarregats del desarmament a Iraq.EPR.

• MÈXIC

Teologia de l'Alliberament Els bisbes hereus de la polèmica Teologia de l'Alliberament, amb el bisbe Samuel Ruiz del conflictiu estat de Chiapas (el sud) al capdavant, esperen que la visita de Joan Pau II els doni un respir en la seva tensa relació amb el Govern de Mèxic. Malgrat el fet que a mitjan de l'any passat el president Ernesto Zedillo denuncià els qui professen una «teologia de la violència», religiosos mexicans s'entossudeixen a impulsar una desena d'organismes catòlics de defensa i promoció dels drets humans.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris