algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Albright assegura que l'OTAN ha donat l'ordre d'intervenció militar a Kosovo

El Govern de Belgrad allarga 24 hores l'estada del cap de l'OSCE a la República

69694

William Walker inspecciona el lloc on es produí la matança de Racak.

L'ordre «d'activació militar» s'ha donat ja i és imperatiu que el president iugoslau, Slobodan Milosevic, elimini l'ordre d'expulsió de William Walker, cap dels verificadors de l'OSCE a Kosovo, afirmà ahir la secretària d'Estat nord-americana, Madeleine Albright.

Es tracta «d'indicar molt clarament al president Milosevic que l'ambaixador Walker ha de ser autoritzat per continuar el seu treball», indicà Albright a la premsa.

La responsable de la diplomàcia nord-americana afirmà que havia dedicat part de la nit a parlar amb els seus homòlegs europeus i que hi ha un «suport unànime» en el si de l'Organització per a la seguretat i la cooperació a Europa (OSCE) i en mitjans de l'Aliança per provocar l'anul·lació de l'ordre d'expulsió de William Walker. «El principal és que el president Milosevic entengui el missatge que les accions duites a terme a Kosovo i que les atrocitats comeses han de ser objecte d'una investigació per part del Tribunal encarregat dels crims de guerra o d'altre organisme independent», afirmà.

En el que pot interpretar-se com una nova maniobra de distracció del president iugoslau, l'agència oficial Tanjug anunciava ahir que Belgrad accepta ampliar 24 hores l'estada de Walker en la República.

El president del Comitè militar de l'OTAN, el general alemany Klaus Naumann, i el comandant suprem de les forces aliades a Europa, el general nord-americà Wesley Clark, viatjaren a Belgrad per entrevistar-se amb Milosevic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris