algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

L'oposició diu que Ieltsin es troba molt més greu del que admet el Kremlin

Els metges descarten de moment intervenir quirúrgicament el president de l'úlcera

97904

Un policia vigila l'entrada a l'hospital on es troba ingressat Boris Ieltsin.

La nova malaltia del president Boris Ieltsin, hospitalitzat des de diumenge passat amb úlcera gàstrica sagnant, és més «greu» del que admet el Kremlin, afirmen els dirigents de l'oposició. «Hi ha símptomes indirectes que la situació és més preocupant de l'habitual, la qual cosa provoca una gran preocupació», afirmà Grigori Yavlinski, líder de partit liberal d'oposició Yabloko, qui ja ha anunciat la seva candidatura a les eleccions presidencials de l'any 2000.

Yavlinski, que mai abans no s'havia referit als problemes de salut del cap de l'Estat, demanà al primer ministre Yevgueni Primakov que expliqui en un termini de 24 hores les característiques i situació de la nova malaltia de Ieltsin. En aquest sentit, va criticar que les autoritats no hagin informat amb claredat sobre el vertader estat de salut de Ieltsin ni dels terminis de la seva estada a l'elitista Hospital Clínic Central de Moscou.

«Aquesta situació no admet mentides ni mitges veritats, ja que el que està en joc és el destí del país», digué el polític liberal.
El líder del Partit Comunista, Guennadi Ziuganov, assegurà que «el president no està en condicions de complir amb les seves obligacions i que s'ha de pensar en com transferir-les al primer ministre i al Govern i en com elegir nou president».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris