algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Ieltsin, hospitalitzat per una úlcera

L'escena política russa va patir ahir un nou cop amb l'anunci que el president rus, Boris Ieltsin, de 67 anys, ha estat hospitalitzat a causa d'una «úlcera aguda i sagnant a l'estómac», un episodi més de la llarga cadena de malalties sofrides pel mandatari els darrers anys.

Els metges no exclouen haver d'intervenir quirúrgicament Ieltsin si la situació s'agreuja, segons l'emissora Echo de Moscou, que indicà que, en qualsevol cas, els facultatius encara «no insisteixen a operar el president».

Una úlcera sagnant pot ser tractada mitjançant una gastroscòpia (fibroscòpia gàstrica), és a dir, una exploració de l'estómac. En cas que la pèrdua de sang sigui massa important, es fa necessària la intervenció per detenir l'hemorràgia.

De moment, l'estat del president és estable. El seu portaveu, Dimitri Yakuchkin, explicà que dissabte vespre Ieltsin es trobava perfectament, però que ahir matí es va sentir indisposat i consultà els seus metges.

«He parlat amb el president i la seva veu és normal», indicà el portaveu, que afegí que el governant «lamenta» iniciar l'any amb una nova hospitalització i haver de «modificar el programa de treball».

L'hospitalització de Ieltsin fou anunciada pel servei de premsa del Kremlin, i minimitzada pel primer ministre, Evgueni Primakov, que assenyalà que aquesta circumstància no suposa pel país «cap situació extraordinària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris